Timp pentru parcurgerea articolului: 1 minute

man, sitting, looking, sea, silhouette, person, near, window, people, guy

63% dintre romanii din mediul urban afirma ca nu mai sunt la fel de conectati cu prietenii lor in perioada pandemiei.

41% dintre romanii din mediul urban se simt mai singuri. Iar, daca daca ne referim la cei care nu sunt intr-o relatie, procentul celor dintre ei care se simt mai singuri este si mai mare, de 61%.

Cercetarile calitative au aratat ca socializarea in pandemie a capatat nuantele prudentei. Relatiile au devenit mai distante, grupul extins a fost inlocuit de un cerc inchis mai mic iar persoanele singure traiesc in prezent un sentiment mai intens de excluziune. 

Cu toate aceastea, oamenii isi doresc din ce in ce mai mult reintoarcerea catre prieteni. Daca doar 35% au afirmat ca in prezent petrec timp cu prietenii lor saptamanal,  numarul celor care isi doresc sa petreaca mai mult timp pe viitor cu prietenii creste la 54%.

In trecut, socializam cu prietenii fara griji si luam totul ca pe un dat firesc. Acum, cand situatia pandemica ne opreste sa mai facem asta, tanjim dupa prietenia si interactiunea naturala, autentica.

More straight forward: socializarea nu mai este un dat, este ceva spre care acum aspiram.

Learning-ul pentru tine: traieste clipa. nu se stie ce iti rezerva viitorul.
Learning-ul pentru branduri:  comunicati prietenia autentica, optimismul pentru viitor, readuceti oamenii impreuna prin activitati “cu scop” (CSR, ajutare a celor in nevoie), interveniti in micsorarea impactului singuratatii.

Datele fac parte din cercetarile realizate de iSense Solutions – The Modern Consumer Company in septembrie 2021: studiu cantitativ, reprezentativ urban, 500 interviuri + studiu calitativ pe baza de comunitate online, 50 participanti din toata tara.